pengikut para buang masa

Sunday, May 17, 2009

future investment

kenapa future investment?

1st - last weekend, i went for kursus pra-perkahwinan anjuran Curtin Islamic Society.
bayar rm20, then dpt sijil dari JAKIM. kakak n abg dirumah ckp kalau ambil sjil pra-kawin kat tmpt lain the price will be rm80 ++. so amek kat sini jimat sikit, plus sijil pra-kahwin tu bukan nk expired pon. (mcm dlm cerita action2, di mana surat2 mereka akan self-destruct dlm masa bebrapa minit)

over all, kursus tu macam kursus baru blaja agama je. semua benda kita da tau. but abg n kakak ckp lagi " kursus tu mmg camtu sbb, kat luar sana byk org kita tak tau pasal basic2 agama ni"

patut la modul kursus camtu.

ok back to topic.(future investment)

2nd - calculation aku betul! aku berjaya menjimatkan uang dgn byar rm20 utk mkan sepanjang weekend. sabtu dan ahad. sedap pulak tu.

the best part is, we got breakfast,then morning tea session, then lunch. tapi makanan sure lebih berlambak2 so bole tapaw smpi mlm. xbasi jgn risau, if basi, im not here typing on this blog. da mati lama da. wakaka

kudos azureen alya sbb bagi mkanan sedap2. woot woot~~

apart from that, kerja byk gila time ni. org srwk ckp BANYAK MENA.
tapi xpe, lagi kita ckp kita busy, maknanya kita ada byk masa << quote afiq mokhtar.

lagi satu, ada dlm ceramah kat tv dia ckp : lelaki punya halkum tu sbnrnya sbgi filter supaya lelaki xckp lepas mcm perempuan. haha. tatau ah. pastu org tu ckp lagi, klau laki ni ckp lepas, da lama semua jatuh talak. talak 30juta pon bole sampai. << dia ckp bukan saya yg ckp.

tips from internet
HOW TO LOOK BUSY???
1. Never walk without a document in your hands
2. Use computers to look busy
3. Messy desk
4. Voice Mail
5. Looking Impatient and Annoyed
6. Leave the office late
7. Creative Sighing for Effect
8. Stacking books n files Strategy
9. Build Vocabulary
10. Have 2 Jackets or always leave one in office

11. MOST IMPORTANT: Do not forward this tips toyour boss.

6 comments:

Abdul.Fatah.Firdaus said...

sijilku?

ihsan_huhu said...

bzbzbzbzbz

nih betol2 nyer bz tp ade mase komen2 blog

=Waniduckie= said...

Oooo busy ek? Byk kerje ek?

Nak gelak sekarang boleh?

HAHAHAAHAHAH!

Ambik. :P

aj said...

FUlamak Katak... SEMART NYE .... cemane buatttttttttttttttttttt!!!

banner CIS kat atas tu... sungguh menggempakkan ....


memang tabik a!

p/s: sorry lambat reply... internet kat lakeside tak membantu

auummm said...

Hoho bile kite nak berbasikal sama2? aku dah modified kasi up beskal aku tadi... sebok mena ke??

Roo said...

So youre saying that youre 'looking' busy right now eh?