pengikut para buang masa

Sunday, March 22, 2009

prank termahal so far

last nite ktrg prank ammar as besday dia hari ni

idea ni fresh dtg time mao gosok2 baju n stokin kotor dia dlm jamban

e : encik musa / ayh nina

a : ammaraziz

1st call

e : hello, ni ammar ke?

a : ye, ni siapa?

e : ni ayh syazlina

a : oh, ni laksamana mus.. eh encik laksamana musa ke?

e : ye, kamu berkawan ngan ank sy ke?

a : oh, kami makwe pakwe, ank encik yg ngorat sy

e : awak tau x umur dia brape? 15, dia nk belaja jugak sy nk ank sy berjaya

a : minta maaf la encik. xde yg lebih cantik dr ank encik

bla bla bla

e : lagi satu, sy dpt surat dr bank pasal kredit kad, ade shirt n boxer laki

a : oh tu hadiah besday ank encik kasi

e : ke awak minta? awak jgn tpu, sy percaya ank sy

a : sy x minta, sy x tipu.

e : mahal tu semua

a : brape encik?

e : awak xperlu la tau.

bla bla bla

e : ok la, sy warn awak last ni, jgn la kacau ank sy lg

drop

then ktrg call nina sruh nina call

nina call ammar, ckp pasal daddy dia da tau pasal mereka.

i called
Syazlina Musa: then ckp
Syazlina Musa: amar,
Syazlina Musa: then buat suara cam sedih2
Syazlina Musa: hhahah
Syazlina Musa: amar papa dah tau semua
Syazlina Musa: then he was like " hah? td tu betul ke ? nina betul ke tadi tu papa nina? td amar dah main2kn dia "
Syazlina Musa is typing a message.
Syazlina Musa: HHAHAHHAA

bapak dia da tgok mesej2 yg ade dll. then suddenly, call terputus. then ktrg call ammar blik

e : hello! sy ckp ape td?

a : jgn kacau ank encik lg

e : abestu? xsmpi sejam pon sy warn awak

a : sy minta maaf encik

e : awak minta je maaf, buat xde

a : tp ank encik yg call sy

e : awak jgn kurang ajr nk tipu sy, ank sy da msuk tidor pkul 1030 td.

bla bla bla

e : sy nk awak pulang kan hadiah2 tu

a : baju ngan boxer da pakai, so nk basuh ke x?

e : xkan awak nk kasi sy busuk? basuh dlu, next week sy nk da smpi

a : baik encik

bla bla bla

e : sy mlas nk marah awak, happy besday, anda terkena pgilan hanget

ammar then blur

then ktrg attack rumah ammar, ammar di simbah2 pelbagai air n inlcluding telur last 2 sem

then, interrogate amar sket, dia ckp. mle2 cam xcaye, skali lpas nina call, trus caye
"jadi la korang buat"

haha.

watak2

idea asal : mao

encik musa/ tukang cakap : kash

script writer n words generator : aku

pensupport 1 : nina

pensupport lain2 : semua warga village

yang terkena : ammar aziz

oh lupa nk explain apsal prank termahal, sbb ktrg call amar pki skype, no dia 0309 appear kat hp, but kne bayar la!!! nsib baik si kash tu bru pulang dr france, ade balance2

Sunday, March 15, 2009

Curtin Islamic Society family day.

selepas berkali2 punya meeting, eh meetings, ahernya hari yg dimeeting kan pon smpi. CIS family day atau pon lbih bagus frens day. sbb semua kawan2. xde family pon, kenex yg da kawen pon xde anak lagi, so, semua nya masih belum berfamily sndri.

Saya,(ala2 ikrar) telah dilantik utk menjadi comittee hari tu. jadi Coordinator, ataupon memberi coordinate yg betul kepada member2 lain agar mereka xsalah jln.

silap, anda tertipu. haha. coordinator kerja dia make sure events start on time. bukan on air. sbb kami xbole terbang, kalau bole mesti da buat on air. lawak bodoe yg xjadi disitu.

ok, then event start dlm pukul 10pagi waktu malaysia.(macam ade org alaska je yg bace blog bahse melayu ni.wakaka)
tapi comitte kne kumpul awal 2 jam. not a prob at all. breakfast disediakan. sedap. kuih karipap dia sgt sedap. aku tapaw 3 bgkus, lebih2 ok. xcuri


*berusaha naikkan banner, venue asal tmpt lain, ahernya kat campus, but its ok.

then event mula ngan game "campus zoo". manusia2 diberi kad randomly dan dikehendaki cari rakan se-binatang dgn buat gaya insted of sounds.

then game no 1 : copy cat. atau kopi kucing. haha. mangkok. xde la. main dia = hantar wakil, dpt arahan, buat gaya, teammate teka.

game no 2 : blup! main nyanyi2

then lunch break n solat zohor. lunch sedap. satu kapla dlm 8 hengget. woah!.
masa makan ktrg nyanyi lagu happy besday utk mao.

then game 3 : creamy ape ntah. main = pair, kne ikat tgn kat blkg.both atas tapak tgn ade biskut cap ayam tak sedap, then letak cream. so mensuap2 la utk makan

*amer dan krim


*popuan2 dari Maldives except yg bju coklat tu, nk cover ayu dia xnk usha camera. wakaka

then game 4 : cari brg dlm tepung.


*joe dan tepung
each person kena basuh muka dgn air before msuk tepung. wakaka.


*killer berlagak solehah

game last : treasure hunt/amazing race/explore race/rempit race. haha. xde la, kne tipu lagi.

then kol 4 end. bagi2 hadiah.


*the very winner of the day

sangat2 terharu bila lihat kawan2 bermain dgn semangat, walaupon just simple games.

habes. btw, bape byk korang kne tipu dlm post ni?

btw lagi skali, biar pun ianya seronok, tapi saya nmpk bahawasanya beberapa org tiak hadir. sgt sadis. berilah support n contoh yg bagus, klau anda x buat, sape lagi? saya? saya pemalas. wakaka. klau saya pemalas xde la aku ade kat situ, so saya xpemalas. awak tu pemalas.
kata amer : semua enjoy, yg penting quality, bukan quantity

post ni sudah cuba di post 3 hari lalau, tapi tenet lag sgt.


WE ARE FAMILY
*klau btol la family, mati mak bapak jaga ank yg byk dan bermacam2 karenah

Sunday, March 8, 2009

program ank angkat bekenu

for sure bin mesti la kan yg most of curtin student akan post blog pasal bende ni

but for sure jugak la yg lain org lain pengalaman dia

my blog my story. wakaka.

few weeks ago, mera n killer, killer tu nama org, call ajk pergi program ank angkat ni

kat Bekenu, go google

ktrg pergi sana hari rabu 070309 pkul 7 lbih kot

smpi sana dlm 2 jam je, xjauh pon, ciss, xleh solat jama' :P

so ktrg pon di bahagikan dgn pasrah nyer kepada family angkat masing2

btw, selain student curtin ade budak giat mara gak. curtin 40, giat mara 20

satu family dpt dlm 3 -4 org.

aku,tompoq,abg dan jengga dpt serumah.

bapak ktrg tu nmpk muda umor 70 lbih tu. tapi rilek je panjat pokok langsat yg straigth xde dahan dpan ktrg. maybe sbb dia pro, klau aku pro, aku leh gak :P

then tgh hari sabtu, ktrg pergi rumah angkat tu utk ltak barang, then trus pergi dusun buah.

minum air kelapa, petik limau manis, makan tebu (tapi aku gagal sbb ade braces, so bapak tu dia potong kan pakai pisau, masyuk!), tgok sawah sket, kolam2 ikan dan macam2 lagi buahan2.

semua tanaman tu bapak setel sendiri, including tanam n tuai padi.

pkul 12.30 hari sabtu, ktrg semua kne kumpul kat balai raya, tmpt arrival tadi tu.

ktrg smpi lmbt sket, tapi ktrg bawak tebu utk ramai kawan2. so penghulu pon dari pihak kami, so dia pon happy. haha.

then ade la sedikit sukaneka. name pon sukaneka, so mesti la game bodo2 riang2 je.

group aku dpt no 6 out of 6 :P but still enjoy sbb semua hamper sama saiz dan isi

then ptg tu blik rumah semula. dinner best gle!

bapak ckp beras yg ktrg mkan tu padi blkg rumah "padi kampung"

mmg rasa dia lain sikit, so rasa punya pasal, aku termakan 5 pinggan nasi. haih.

time makan tu terigt la ammar cakap "weh, klau mkan nti bole xamek 3 ayam?bole sukati ke?"

lalu ku sedar yg ku sudah ambil 7 ayam. tapi kecil2. tapi byk lagi aym2 lebihan. hohoho

so lpas tu ktrg sbnrnya kne pergi dgr ceramah agama, but bapak slalu ckp "lmbt sikit xapa"

haha. btol3. then ktrg dtg lmbt sket la kan, dok 10minit ceramah abes :P

ahad pon menjelma.

ahad tu ktrg sarapan sedap. macam2 ada including maggie kari letop

tatau la,tapi most rumah ade mkan maggie, ammar ckp "maybe diorang kasi menu kot"

tatau a. xde kot. so pagi tu ktrg ade gotong royong kat balai raya tu

but then ktrg smpi lmbt lagi, sbb ktrg pergi dusun buahan2 yg jauh sket. kne naik kereta.

amek buah langsat

then smpi gotong royong, offer semua mkan langsat. sedap, free!

then abes gotong royong, semua siap2. dengar ade ucapan YB. then balik

ade jugak mak2 yg menangis

gmba ade byk da upload kat fb, skali dia kate upload fail. smua hilang. wakaka

then balik je dari sinun.ececeh, ckp sarawak seh,

then balik dari sana, wani call ajk gi bandar, so aku ajk la kash

kwn skolah yg bru msuk curtin, dia byk nk cari brg

so trun je dari bas, wani da tgu. naik la kereta wani pulak

pergi la shoping. kash abes lbih rm600 dlm sehari. hebat2. kudos.

then otw back singgah umah wani main game rockband.

bes,

balik tu pulak prank islah, buat rumah2 t3erbakar.

islah nmpk api besar dia panic. so dia tgh menggigil tu org safiq byk dia tunjuk mane ade terbakar

then mao, dgn gari polis dia, dia gari islah kat motor. then islah disimpah macam2

thats all
video

Tuesday, March 3, 2009

Bersatu Jaya. dlu sebuah supermarket yg power gak la kat taman U,

taman tu dlm 10min dr umah aku

tapi

since Jusco bukak beberapa tahun lpas

Bersatu jaya tu trus down! so tetiba smlm dia ade bukak pintu dia, kecik je

pastu banner besa "jualan lelong, 60%"

macam2 la ade, daripada peti2 ais supermarket smpi la alatulis,brg mkanan yg xexpired lagi

baju skola. dan akak aku pon borong la barang2 budak2

utk dia punya blog barangan ank2 kecil , mmg borong tahap naga, lebih hebat dari kami beli coklat time akak aku nk kawen last year.

pastu, jln2 la dlm kedai tu, terigt la time dlu2 jln2 dlm tu. haha

barang2 pon da sepah2 gak

semua bende dia macam kasi angkat jer, "amek la hanger 20sen each"

hanger supermarket en smart2. tapi tabeli pon, tgok je org ramai pilih2. sort ikut kaler.

then peti ais semua dia jual "rm500 harga mati" n all were sold

then, baju skola pon ade byk gak

pastu ade la group ni tgh buat kerja dekat bahagian atas,

rpe2nye kedai tu nk jadikan hotel. mmg bersatu jaya nyer lot kedai besar.

ntah nti jadi camni "Bersatu Hotel" haha. sounds ..... awesome.. eh tatau ah