pengikut para buang masa

Saturday, February 28, 2009

hai Sexy!!

cedaip, cerita dengan menaip
>>>""

hari ini 1 Mac. Siti masih lagi termenung, tengok permandangan dengan shade branded beliau. tgok matahari, matahari tenggelam, tgok bulan pulak. macam tu la dia.

"mgu depan da nk msuk U" kata hati beliau exicted benar. maklumlah, bru abes SPM, msuk la U.

ayah ckp : Marry (nama market Siti di rumah), nti kat U blaja elok2.
Siti ckp : Baik ayah. Ayah Baik.

siap molek dengan tudung style Wardina dan baju kurung, Siti bergegas ke kelas pertama beliau di alam U.
mgu pertama,
"hye nama saya Siti, pgil saja Marry" "I'm Chun Lee, you can call me anything u want" "I'm Mutusammy, call me M" seorang demi seorang perkenalkan diri. Masih proses perkenalan. Kelas masih muram seakan-akan ada kematian berlaku.

mgu ketiga
"Hye Marry" tegur sekumpulan gadis2 gedik U dari golongan foundation, diploma sampailah ke degree. "Assalamualaikum" tegur Siti. "owh. alim rupanya, baguslah" kata salah seorang daripada mereka. Mereka saling berkenalan. Mgkin sudah takdir, agak satu kepala, mereka menjadi akrab. A,B,C,D dan Siti, lengkaplah sebuah geng, pengembaraan bermula.

mgu keempat.
"nasib la aku kenal korang, klau x mati kutu da aku" kata Siti kepada kawan2 beliau. "Mlm ni clubin jom" kata C. "jom, aku pon da naik muak ngan visit2 site ni" kata A, seorang pelajar seni bina. B dan D angguk beriya-iya. "JOMMM!" sentak Siti paling bersemangat.

Bersarung kan baju bow dress berjenama, (yg mana kalau pergi kawasan mesjid pasti akan disuruh pakai jubah visitor utk tutup bahagian kurang kain) , Siti menunggu kawan2 utk angkut nya dari hostel ke sebuah kelab ternama "cherit berryt" yg agak jauh, lebih kurang 20minit.

"DJ GENDUT is here!!!" lantang suara dari speaker-speaker besar diseluruh kelab. "woah!!!" sahut pengunjung2 kelab.
jam menunjukkan 1.30 pagi. "hilang stress assignment aku" "camni hari2 baru bes" kata Siti kepada kawan2nya yg sedang meneguk air berkabonat masing2.
tiba2. datang seorang laki ni, Bob, jejaka paling macho dari U yg sama, dtg lalu memegang tgn Siti. Lantas Siti :
"Astaghfirullah al-azim, ape pegang2 ni" marah Siti (sengaja dikuatkan, tunjuk alim kunon). Terkejut,malu,dan segan Bob dibuatnya.
"nvrmnd, chow dlu la k" kata Bob.
rakan2 Siti mengagumi keimanan Siti.

Cuti sem
Kamal (kawan sama seklolah menengah_, terserempak dengan Siti di Kuching
Kamal "eh Siti, xbalik ke cuti sem?. hmm,da lain la kau punya appearance, cerita sket kesah kau " (byk betul soalan diajukan)
Siti "oh,, balik smnjung mgu dpan, fyi kat U aku xcamni la,lepak2 je, nti pelik la my classmate. haha.. bla...bla..bla..."
Kamal " ohh" dlm hati : org yg islam xpelik pulak?.
lebih kurang 20minit sembang
Kamal "gtg la. nt lain kali

""<<<

"OLEH ITU HADIRIN YG DIRAHMATI SEKALIAN"

tersentak Kamal dari mengelamun kenangan 2 tahun lepas bersembang dgn kawan sekelasnya, Siti.
Kamal terus memberikan kembali tumpuan kepada penceramah yg beberapa 5 saf di hadapannya.

"pakaian itu cermin peribadi, peribadi mencerminkan iman"
"dengar2kan dan selamat beramal" akhir kata daripada penceramah famous tadi.

Kamal pun menutup buku catatan tazkirah beliau.


CERITA XLOGIK? XKESAH! :p

Monday, February 23, 2009

Tumbangnya Pahlawan Asli Tanah Bugis

watak-watak

kapal terbang : Ahmad Syafiq pahlawan terbilang zaman ber zaman

askar 1 : Abdul fatah firdaus askar suruhan tanpa gaji Asis

askar 2 : Ammar Aziz askar suruhan senapang tanpa peluru dari Curtin

askar 3 : Hafiq Affendy hulubalang suruhan bergaji rendah Inti College

askar 4 : Khairul Amer banduan dari penjara berdekatan, sebagai permohonan tiak mahu digantung, dia dihantar ke medan perang

prop-prop : tangan, henpon, laptop

suara latar : razali omar

direktor : Kamal Al-buhsani

sponsor : Kapal Terbang Keropok J.J. (2002)

video

Friday, February 20, 2009

jalan2 lagi

last Thursday, pergi kl. then smpi mlm

mlm tu tidor umah abg azwan (abg ipar aku)

then esok tu otw balik.

singgah midvalley jap. jumpa Jalil

jalil dtg ngan mong. tapi mong dtg lak ngan awek 2 org. wah

pastu en, aku tanyer la mong
"weh, aku penah gadoh ngan kau kan? pasal ape?"

mong ckp
"penah, pasal kucing berak atas katil aku"

haha. then ktrg pon gelak2 smbil smbung bahan2 mong setelah sthun lbih kesah itu lenyap.

mong pon enjoy ketawa la.

dlm 10 minit je lepak mid tu. duduk kat area ktm tu je.

ade kedai BABY SEED. terigt kwan aku Shafiq Sukiman.

dia skang kat france. dlu lpas spm kje situ ah. kje kat mid dia syok sbb dpt dating slalu

haih.

then smpi je srembn. Ki ckp "abg dtg lewat 1jam la"

nvrmnd. aku gi srmbn parade, atau lbih patut name seremban PERIT.

kosong gle.

gi atas main boling, da noob da. x terer cam dlu


1st time main igt lagi markah sratus lbih je.

skang. 61 tu da kire paling power da.

haha. main lak sorang2. ala2 psycho gitu. aaaa.

2 game dlm 15 mnit da abes. main buang bola jer.hohoho.

then pegi la rayau parkson. nmpk 2 awek salesgirl sexy.

awek 1 "weh, tasaur macamane?"

awek2 "bla bla bla"

awek 1"susah x? tapi en, kau kire ok la. bla bla bla"

awek 2" hmmm (angguk2)"

pergh. terkejut aku budak2 seksi tu smbg.

pastu jumpa lak senior madid dlu. Izzati.

hoho. budak UiTM Shah Alam skang. gudlak je la.

then ki dtg amek kat srmbn

then pergi rumah kak yam, kak ipar aku. mkan sedap.

then smpi rumah jb. wohoo

MAAF. ATOK KJE BABY GAP. BUKAN BABY SEED. MEMANDAI JE AKU NI :D

Monday, February 16, 2009

BES GLE SKATING. macam nk pegi lagi pasni.

hari jumaat lpas. aku pegi la KL sbb ade appointment dr hari isnin.
dr ckp nk bukak braces ni.

so aku mangat2 la pegi KL hari jumaat lpas solat jmat

hehe.. nk lepak sane weekend jap. sbb da busan gle da kat jb

so aku smpi pudu dlm kol 8 mlm

aku bawak 1 beg hiking yg besar tu, satu beg skola aku.

beg hiking tu besar gle. nmpk berat. aku terasa macam atlit laks. hihi

rase sama macam klau kluar dari al-ikhsan sambil bawak beg diorang ^^

padahal dlm ade mainan budak2. tu pasal besar. dan xberat

then pas la kat abg ipar aku. proud tu pon hilang sama. cehh

pastu aku pegi stesen tmn bahgia utk jumpa jejaka bernama penang

png amek aku then overnite kat hostel dia. KBU pergh. hostel gempak gle
*sori x de gmba. lupa da.. tapi ktrg ade main basikal pagi2. haha

sama cam style kolej amek tmn perumahan. tapi rumah 3 tingkat beb.

esok nyer ktrg nk gerak sunway la. hajat mmg nk skate ah.

tapi ade lagi sorang budak asis sama KBU. dia tidur lagik. pki boxer. seksi lagi horny.

penang amek gmba angle baik nyer. pastu tunjuk kat popuan. haha.

sorry zhaf.

smpi kat sunway. berangan nk la skate cam dlm olimpik tu.

skali ade org buat wedding on ice. come on!! aaaa!!!

sedih gle la time tu. mmbr tanyer nk gi mane ni skang?

aku jwab "xkesah la.. aku da x de ape2 nk kejar dlm hidup aku"
soundtrack : master of papet. metallica

so pastu gerak la UM. smpi mlm. peng punya merc eksiden

kudos kepada peng. nsib baek bapak dia cool jer. xmarah.

lpak UM bes jugak. ni ade gmba.


sini lagi la belambak budak2 asis.diorang kate komunit pling ramai.

*peng amek air sembahyang. alhamdulillah. :D

xsangke2 lak. aku kat sane seronok dok menipu diorang pasal peteranswer.

hahaha. muka cuak abes ble buat peter kat dpan pintu blik ktrg lepak.


nsib baik kawan aku kat wing B hostel UM.

wing A busuk gle. ibarat cam taik ikut jer gi mane.

mmg aku xleh survive a nk lalu koridor diorang. macam cerita saw

cuak seram takut stress.. aaaaaaaaaaaaa... taik RULES!

camne otak nk berkembang maju klau hari2 hidu toxic taik?

ape2 pon. mane2 pon same.DOTA jugak. hehe.

then isnin pegi la dentist. huh. dr kate next time lagik baru bukak braces

skating tadapat. bukak braces pon tadapat. ape dpt? tadapat ape2. haih

btw.tgok ini awek cantek

Saturday, February 7, 2009

Pasal Cuti

M : mereka.. sape2 je la
S : tauke blog

M : weh cuti ker? bape lame?
S :aah. dr bulan 11 aritu smpi Mac nti
M: giler lame.. bes siot
S: bes kapla hotak hang


M : weh cuti ker? buat ape?
S : aah cuti... tlg2 prep wedding la aritu.. tapi skang da setel. busan
M : oh.. xkje ker?
S : x.. aku pelajar.. bukan pekerja.. xcaye cek fesbuk..

M : weh cuti lg ker? x busan?
S : busan nk mampos r ni
M : abes tu ko buat ape?
S : tlis kat blog pasal ko tanyer aku byk sgt ni!

M : weh cuti lagi ker?
S : baik ko ulang je bace post ni.. lagi bagus

Friday, February 6, 2009

Jalan-jalan CS

s: syafiq
f: faeez
l: liyana

f: traffic light itu hanya ada kanan dan kiri..
s: baik ckp T.. kan sng

l: *muka tido
s: abes wangi kereta aku

f: apsal xajk afiq a?
l: ntah
f: oh dia da kat miri kot

l: muka adek bradek aku lain2 kot
s: sbnrnya mak kau bgtau aku.. kau tu.. sob sob
f: haha

l: aku banje korang donut

nk gi plaza seni kne trun bawah
l: jom pegi plaza seni *smbil melepasi eskalator utk turun bwah
s: nk gi ke xnk?
l: singgah kedai yg ade sale tu
s: mati la camtu.. semua kedai ade sale.

l: makan McD?
s: tamau. nti tembak org iraq
f: aku takesah pon @_@

l: nt aku banje korang donut

faeez beli nasik aym tapi xamek kicap n sup lgi
s: pegi la mintak
f: kak.. bole mintak skit x kicap n sup
org kedai : wo?
s: tadi beli x amek kicap n sup lagi
org kedai: oh.. ok
s: faeez.. ayat kau tu mcm nk pow org kedai je

s: ciput nyer kuew teow
l: smbal x sedap
f: fuuh.. fuuh.. bole than smbal nsi ayam ni

f: adek aku tgi dari aku
l: adik aku kecik dan pendek
s: dlm hati : ade ke kecik dan tinggi?

s: mane yana?
f: kau kol pulak
s: ok gak.. aku nombor baru. bole tipu2 dia. (calling)
l: *angkat call
s: hello
l: weh korang kat mane?
s: kat bawah..cpat dtg (ltak call)
s: camane dia tau nombor aku?
f: ntah
s: camane tau nombor aku?
l: aku igt faeez call... aku xtgok nombor caller pon.
s: cess.. bru nk tipu

l: nti aku beli donut

then ktrg da otw blik...
l: ehh.. xbeli donut
s & f : zzzz

l: kau jarang kluar eh?
s: aah
f: mak kau syg kau
s: aah.. xmcm dia tu.. amk xkesah.. da jadi ank liar *point ke yana
f: haha

s: drop kau (faeez) kat sini ok?
l: depan la sket.. sini pasar
s: sini?
l: depan la lagi
s: huh

s & l : bye bye faeez...

l: hntr skola la.. mak aku ajk mkan
s: sruh mak kau bunggkus utk kau jer
s:malas nk gi bndr lagik
l: jalan je la trus
s: byk mulut awak.. trun!
l: hee hee

yana pon chow

s: mampos aku camane nk smpi umah
s: trus je a


woot woot smpi seh

btw, those who read this post till end have wasted their time so much..

Thursday, February 5, 2009

Gila pandang rendah!!!

saya tahulah bahawa saya tinggaldi Kampung Melayu Kangkar Pulai

tapi org kg pandai english la..

bru lpas solat jumaat

ade ke patut mamat perodua ni kasi eklan

satu kertas.. some of the words are :


*supaya org kampung paham bila tgok dictionary
: membina kereta-kereta orang-orang dahulu << bunyi macam buat kereta zmn dulu

so macam mana ayt tu sptutnya? nk kasi lg sng paham
:building cars people poeple more first.. ok?
baru jadi
:membina kereta-kereta orang-orang lebih dahulu

yg xleh blah nyer.. ade trademark (TM) lagi tu..

kompem xde org nk tiru nyer

hehehe

semoga byk kereta terjual.. yeah2

Kura2 menyelam lama.. Tikus?

yeaH.. perangkap yg dipasang sbln lalu membuah kan hasil

kate orb arab.. ilmu yg x diamal bgai pokok x berbuah (macam x de kne mengena)

tapi xpe.. sbb..

ok. sekor tikus teperangkap



tikus2 ni jenis yg comel2 gak la.. bukan jenis hudoh2 yg byk kat wyang miri tu

look at its jaws *ala2 style steve irwin.. hehe

so mission aku nk bnuh ah.. sng je en

camni2

perghh.. u know wat? my phone x save vid rakam tikus tu mati lemas

tapi xpe.. atas smgt kental aku ni

biar aku cerita.. plus.. aku bukana de ape2 nk buat pon

minit ke 0.01 smpi 0.40 tikus tu hyper aktif ble masuk je air

syafiq : mati kau

tikus : yeah2.. smbil kuak dada dan kuak lentang..

syafiq : kurang hajar kau!!

minit ke 0.41 smpi 1.00 aprx

tikus : alamak... Aaa (suara semakin slow krn kekurangan Oksigen)

syafiq :woah.. mati macam dlm movie..

dia mati en.. tetibe smpi satu point tu.. tikus tgh mengejang.. *klepak!!...

then goncang2 sket sgkr dia.. dia gerak lagi.. then bia je dlm air

smpi mati sepenuhnya.. (ade ke mati separuh? olok2 ade r)

then buang dia dlm sungai...


*tu dia kat tgh gmbar... da lepas x nk lari lak..
xnmpk eh ? xkesah pon ~~

tapi sedih gak la

:( sedih nya sngkar tikus tu da karat sbb slalu kne air..

sob sob sob

Kenangan dengan kura-kura

cuba korang bayangkan... jgn pejam mata.. coz klau pejam mata xleh nk tunjuk kura2..

xyah bayangkan.. penat.. gi scroll ke bawah

bawah chat box tu ade kura2 2 ekor kan?

dlu mase skola rendah

aku ade beli 2 ekor kura-kura/labi-labi/tuntong (bg je semua.. sbb ade org xnk kalah)... beli dgn duit ayah.. dlm rm7 each kot.. ~~~

tapi kire aku nyer la..

aku punya la susah payah jaga dia.. bagai menatang air yg penuh dalam aquarium..

dari sebesar 50sen bank negara nigeria sampai la jadi tangan org dewasa dlm linkungan saiz.. xkesah la.. bygkan sndri..

aku tuka air dia slalu

bg makan dia dengan ikan2 hidup.. (bes oh tgok dia hunt ikan)..

then aku msuk form1.. kne asrama..waktu tu aku terpaksa berpisah dgn ank2 ku yg xberakal tu...

then cuti jer.. balik la rumah ngan muka dan mata yg bersinar2 nk togk kura2..

skali bpak aku da kasi jiran.. tapi time tu muka malu selamba je redah umah jiran tgok kura2.. (aku nyer ok!!!)

the next holiday aku pergi je umah jiran.. dia ckp.. kura2 da xde.. da lari...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

so aku pon amek la kura2 kat tenet ni.. ltak kat blog.. sekor titi sekor toto.. aku pon xtau mane satu toto mane satu titi..

btw.. kura2 aku yg dlu tu en.. xde name sbb aku xknal mane satu A mane satu B.. haha

yg aku tau.. dua dua kura2.. ntah2 skang ni diorang tgh rehat di tepi sungai smpi melihat ank2 main belajar berenang.. ntah la.. hmmm

Wednesday, February 4, 2009

Kedai Roti Shamsul

Kedai : tmpt jual

Roti : pegi la m*mpos.. malas nk terang kan

Shamsul : nama org.. bukan raksasa atau haiwan peliharaan yg diberi nama

kedai dia unik

bakar roti guna kayu api

bukan pakai oven macam most kedai

kedai kecil dikelilingi multi-storied building

di tengah-tengah bandaraya johor bahru yg rocks.

dan apa yg paling penting adalah kesedapan yg sangat


*karipap yg besar



*roti potong sndri / org utarackp roti benggali.

kenyang ~~

sambil makan.. baca ini : gaza.. Malaysia?

Monday, February 2, 2009

BINTANG MACAM MAWI

bukan pasal pertandingan inner shine yg hot.fm tgh ckp skang.

tapi

smlm kat masjid jamek kangkar pulai atau nama arabnya masjid Nur-Syahadah.

telah berlaku suatu peristiwa baru iaitu majlis ilmu al-Quran sprti tarannum, tajwid dll yg bersangkutan

Nama ustaz yg mengajar tu Saim Abd Rahman atau nama fames A. Raimi

Dia cerita la yg dia dlu juara Bintang RTM 1989(masa ni aku sdg aktif training boxing dlm prut mak).. waktu sama Sharifah Aini mng juara nyanyi2 jugak.

then both of them akan dibawa jumpa dgn ahmad nawab.
but then, mak si ustaz ni punya la menangis dan protes.. then dia pon x jadi la nk jadi artis.. Dia ckp kat Sharifah aini, hang pi la sorang.

sbb tu time dia ngajar dia bace sedap.. sbb dia mmg terer bab2 nyanyi ni

jgn lupa bace ini juga>>> KAYAohKAYA

Hanya yg kuat saja tinggal

macam reality show la... satu2 blah.. same goes with my family.. mle2 una(balik UK).. pastu ki dan istri(balik umah dia).. then esan(balik oz)... dan kakak asma'.. sbb dia x main.. hehe..

so yg tgal? sayalah!! yg terkuat.. huhuh.. dan terbosan..

btw.. some of our activites are


* membaling buah kana kearah kucing yg mati atas bumbung rumah sblh
tapi kan.. the next day.. kucing tu da xde da.. tatau a da gi mane.


*time hantar esan.. nmpk bas sblh tulis ni...



*makan kat restoran pulak nmpk ni... hmmm

tatau da nk ckp ape.. semua dlm post ni xde kaitan antara satu sama lain kan? hmm