pengikut para buang masa

Saturday, February 28, 2009

hai Sexy!!

cedaip, cerita dengan menaip
>>>""

hari ini 1 Mac. Siti masih lagi termenung, tengok permandangan dengan shade branded beliau. tgok matahari, matahari tenggelam, tgok bulan pulak. macam tu la dia.

"mgu depan da nk msuk U" kata hati beliau exicted benar. maklumlah, bru abes SPM, msuk la U.

ayah ckp : Marry (nama market Siti di rumah), nti kat U blaja elok2.
Siti ckp : Baik ayah. Ayah Baik.

siap molek dengan tudung style Wardina dan baju kurung, Siti bergegas ke kelas pertama beliau di alam U.
mgu pertama,
"hye nama saya Siti, pgil saja Marry" "I'm Chun Lee, you can call me anything u want" "I'm Mutusammy, call me M" seorang demi seorang perkenalkan diri. Masih proses perkenalan. Kelas masih muram seakan-akan ada kematian berlaku.

mgu ketiga
"Hye Marry" tegur sekumpulan gadis2 gedik U dari golongan foundation, diploma sampailah ke degree. "Assalamualaikum" tegur Siti. "owh. alim rupanya, baguslah" kata salah seorang daripada mereka. Mereka saling berkenalan. Mgkin sudah takdir, agak satu kepala, mereka menjadi akrab. A,B,C,D dan Siti, lengkaplah sebuah geng, pengembaraan bermula.

mgu keempat.
"nasib la aku kenal korang, klau x mati kutu da aku" kata Siti kepada kawan2 beliau. "Mlm ni clubin jom" kata C. "jom, aku pon da naik muak ngan visit2 site ni" kata A, seorang pelajar seni bina. B dan D angguk beriya-iya. "JOMMM!" sentak Siti paling bersemangat.

Bersarung kan baju bow dress berjenama, (yg mana kalau pergi kawasan mesjid pasti akan disuruh pakai jubah visitor utk tutup bahagian kurang kain) , Siti menunggu kawan2 utk angkut nya dari hostel ke sebuah kelab ternama "cherit berryt" yg agak jauh, lebih kurang 20minit.

"DJ GENDUT is here!!!" lantang suara dari speaker-speaker besar diseluruh kelab. "woah!!!" sahut pengunjung2 kelab.
jam menunjukkan 1.30 pagi. "hilang stress assignment aku" "camni hari2 baru bes" kata Siti kepada kawan2nya yg sedang meneguk air berkabonat masing2.
tiba2. datang seorang laki ni, Bob, jejaka paling macho dari U yg sama, dtg lalu memegang tgn Siti. Lantas Siti :
"Astaghfirullah al-azim, ape pegang2 ni" marah Siti (sengaja dikuatkan, tunjuk alim kunon). Terkejut,malu,dan segan Bob dibuatnya.
"nvrmnd, chow dlu la k" kata Bob.
rakan2 Siti mengagumi keimanan Siti.

Cuti sem
Kamal (kawan sama seklolah menengah_, terserempak dengan Siti di Kuching
Kamal "eh Siti, xbalik ke cuti sem?. hmm,da lain la kau punya appearance, cerita sket kesah kau " (byk betul soalan diajukan)
Siti "oh,, balik smnjung mgu dpan, fyi kat U aku xcamni la,lepak2 je, nti pelik la my classmate. haha.. bla...bla..bla..."
Kamal " ohh" dlm hati : org yg islam xpelik pulak?.
lebih kurang 20minit sembang
Kamal "gtg la. nt lain kali

""<<<

"OLEH ITU HADIRIN YG DIRAHMATI SEKALIAN"

tersentak Kamal dari mengelamun kenangan 2 tahun lepas bersembang dgn kawan sekelasnya, Siti.
Kamal terus memberikan kembali tumpuan kepada penceramah yg beberapa 5 saf di hadapannya.

"pakaian itu cermin peribadi, peribadi mencerminkan iman"
"dengar2kan dan selamat beramal" akhir kata daripada penceramah famous tadi.

Kamal pun menutup buku catatan tazkirah beliau.


CERITA XLOGIK? XKESAH! :p

9 comments:

Abdul.Fatah.Firdaus said...

ye tet.
pakaian kena jaga.
sokong kamu.
sokong kamu.
;)



ambil iktibar semua ya.

hafiz said...

ko kenal lak Dj kat kelab cherit berryt tu??? haha...

timmytim said...

WHOAW bermakna ;D

ihsan_huhu said...

owh alim rupenye tuan blog nih

ahmad syafiq al-gonzalez said...

huh. makan dalam :DD

- a t i f a r a f a t - said...

kau hensem.

pn_mary said...

amboi comelllnyerrr nama....

zacharias said...

woi, takdak nama lain ka hang pi amek nama bini aku?

half_peace said...

t'sedak2 tuan empunya club cherry berry..sukati mak tiri mary ko jer tukar2 name kn??..hahahahaha~...