pengikut para buang masa

Thursday, June 18, 2009

Pembaharuan

hmmm... Alhamdulillah...

Di curtin ini, kita ada golongan muda mudi yg sanggup join Usrah, Daurah dan Taklim at any time given.

perkara ni bukan la satu benda yg dibudayakan kat semua tmpt.

tapi kat curtin ni bole nmpk la ramai betul saudara-saudara kita join. Mungkin dgn kehebatanya diorang, diorang even kata BODOH kat salah seorang saudara kita ni.. MasyaAllah, tinggi betul da ilmu mereka nih...

tapi

JEMAAH SUBUH KOSONG!

ade sape2 rase pedas macam bru lepas mkan chiliy?

p/s blog aku, sekati aku nk tuleh ape..

btw ada sebuah cerita camni :
"
seorang muslin bersyukur : aku bersyukur dilahirkan islam daripada lahir sebagai xislam

seorang xislam bersyukur: aku bersyukur dilahirkan islam daripada lahir sebagai binatang

seekor anjing bersyukur : aku bersyukur kerana dilahirkan sebagai angjing daripada jadi babi

babi tu camne lak? so babi pon nk bersyukur gak

seekor babi bersyukur : aku bersyukur dilahir kan sebagai babi dibandingkan dengan orang islam x solat

"

10 comments:

lyanne37 said...

wah. post ni agak ganas. tapi aku suka. hehe. dah dah. pegi study utk final!

MOHAMAD FAIZ said...

haha. jgn emo sgt syafiq..semua manusia beb. kadang2 lpe. maybe die cme nk share ilmu tu. tp die rase bangge skjp ade ilmu lbey..die terlupe kot..maafkn la die ye. aku pun tatau ape jadi :(

so, jgn jadi mcm die ;)

a'ishah said...

jemaah subuh xde orang?
hehs
bersangka baik je lah
mungkin dyorg iktikaf masjid malam jumaat then subuh kat masjid
or terbangun lewat then segan nak pg surau so solat/jemaah kat rumah saje
or study kat campus sampai pagi then jemaah kat surau campus saje
or
mereka tiada sebab mereka dah balik rumah ke?
hehs

lil kev' said...

bestnye post nie...

thx for the tights...

aj said...

alhamdulillah ... pagi ni lakeside full house subuh! ...

tahniah!

aiyine said...

jgn panas2 yer sapik..husnuzon~

husna afifi said...

jemaah subuh kosong
mcm masa akak kt utm la gak
bro2 XXX bukn main pung pang lg ckp
jom solat jemaah la
apa la
pastu
bile subuh
lebur...lebur..last2 2 -3 ketul je pun wujud...nk kata utm jemaah kt bilik x lojik sbb bilik kecik je n muat2 utk diri...hahahaha...kantoi!

plg akak igt ms utm wat konsert nasyid yg mula pd kul 8 mlm
aik, bleh lak bro2 XX tu g konsert nasyid instead of solat isyak bejemaah kul 830?
kantoi lg dorg utamakan konsert nasyid
mana afdal?
bejemaah ke konsert ke bejemaah solat
hahaha

bile akak ckp ke dorg
terus tesenyap
tu..r..patutnye wat le konsert stat kul 9..tu pn x leh pk ke?

last but not least..jom le pebaiki diri sndiri, amik iktibar dr apa yg belaku..apa yg org buat..apa yg kite buat...
daaa

zacharias said...

Abes, nak wat camner? dia ceramah gitu gini, pasal dia sort of belajar. tapi BAPAK DIA tak ajar gi solat subuh jemaah kat masjid/ surau macam BAPAK KITA.

Jangan kata kita, tetamu pun kalau tak gi solat subuh kat masjid kena sound.

Jadi, sape nak tumpang tido rumah kita, haa, bersiap2lah.

ihsan_huhu said...

btol2.. en nisam pon kne sound xbgn suboh.

esok tuh die bgn sejam b4 subuh hahahaha

husna afifi said...

kepada tetamu yg nak tidor rumah kite
make sure bw kain pelikat/ kopiah n baju yg proper utk ke masjid
sebab nnt kene pinjam dr rumah kita
hauahuahauhau