pengikut para buang masa

Sunday, March 8, 2009

program ank angkat bekenu

for sure bin mesti la kan yg most of curtin student akan post blog pasal bende ni

but for sure jugak la yg lain org lain pengalaman dia

my blog my story. wakaka.

few weeks ago, mera n killer, killer tu nama org, call ajk pergi program ank angkat ni

kat Bekenu, go google

ktrg pergi sana hari rabu 070309 pkul 7 lbih kot

smpi sana dlm 2 jam je, xjauh pon, ciss, xleh solat jama' :P

so ktrg pon di bahagikan dgn pasrah nyer kepada family angkat masing2

btw, selain student curtin ade budak giat mara gak. curtin 40, giat mara 20

satu family dpt dlm 3 -4 org.

aku,tompoq,abg dan jengga dpt serumah.

bapak ktrg tu nmpk muda umor 70 lbih tu. tapi rilek je panjat pokok langsat yg straigth xde dahan dpan ktrg. maybe sbb dia pro, klau aku pro, aku leh gak :P

then tgh hari sabtu, ktrg pergi rumah angkat tu utk ltak barang, then trus pergi dusun buah.

minum air kelapa, petik limau manis, makan tebu (tapi aku gagal sbb ade braces, so bapak tu dia potong kan pakai pisau, masyuk!), tgok sawah sket, kolam2 ikan dan macam2 lagi buahan2.

semua tanaman tu bapak setel sendiri, including tanam n tuai padi.

pkul 12.30 hari sabtu, ktrg semua kne kumpul kat balai raya, tmpt arrival tadi tu.

ktrg smpi lmbt sket, tapi ktrg bawak tebu utk ramai kawan2. so penghulu pon dari pihak kami, so dia pon happy. haha.

then ade la sedikit sukaneka. name pon sukaneka, so mesti la game bodo2 riang2 je.

group aku dpt no 6 out of 6 :P but still enjoy sbb semua hamper sama saiz dan isi

then ptg tu blik rumah semula. dinner best gle!

bapak ckp beras yg ktrg mkan tu padi blkg rumah "padi kampung"

mmg rasa dia lain sikit, so rasa punya pasal, aku termakan 5 pinggan nasi. haih.

time makan tu terigt la ammar cakap "weh, klau mkan nti bole xamek 3 ayam?bole sukati ke?"

lalu ku sedar yg ku sudah ambil 7 ayam. tapi kecil2. tapi byk lagi aym2 lebihan. hohoho

so lpas tu ktrg sbnrnya kne pergi dgr ceramah agama, but bapak slalu ckp "lmbt sikit xapa"

haha. btol3. then ktrg dtg lmbt sket la kan, dok 10minit ceramah abes :P

ahad pon menjelma.

ahad tu ktrg sarapan sedap. macam2 ada including maggie kari letop

tatau la,tapi most rumah ade mkan maggie, ammar ckp "maybe diorang kasi menu kot"

tatau a. xde kot. so pagi tu ktrg ade gotong royong kat balai raya tu

but then ktrg smpi lmbt lagi, sbb ktrg pergi dusun buahan2 yg jauh sket. kne naik kereta.

amek buah langsat

then smpi gotong royong, offer semua mkan langsat. sedap, free!

then abes gotong royong, semua siap2. dengar ade ucapan YB. then balik

ade jugak mak2 yg menangis

gmba ade byk da upload kat fb, skali dia kate upload fail. smua hilang. wakaka

then balik je dari sinun.ececeh, ckp sarawak seh,

then balik dari sana, wani call ajk gi bandar, so aku ajk la kash

kwn skolah yg bru msuk curtin, dia byk nk cari brg

so trun je dari bas, wani da tgu. naik la kereta wani pulak

pergi la shoping. kash abes lbih rm600 dlm sehari. hebat2. kudos.

then otw back singgah umah wani main game rockband.

bes,

balik tu pulak prank islah, buat rumah2 t3erbakar.

islah nmpk api besar dia panic. so dia tgh menggigil tu org safiq byk dia tunjuk mane ade terbakar

then mao, dgn gari polis dia, dia gari islah kat motor. then islah disimpah macam2

thats all

8 comments:

ihsan_huhu said...

owh braces ade ag ke?

igtkan dah setel dh

abdus said...

hmm. tahniah islah. saya dah tdo mati masa tu. 10pm hingga 10am. sorry sume sbb x dpt join.

=Waniduckie= said...

Cam best la~ alaa~ xdpt gi~~~

Btw mao dpt gari tu dr mane? O.o

husna afifi said...

oh
teringat akak g prog anak angkat kt srwk dlu#
mmg best gile
mkn sedap
beras = nasi dia sedap gile
sungguh enak di makan begitu saja!

shafiq sukiman said...

ko bukan mmg anak angkat ke?
haha..
gurau2..

Syazlina Musa said...

bestnyaaaaaaaa

timmytim said...

haha, takleh bla.
video dengar suara awak sorang je.
baik buat video awak je, conquer! ;P

deennasour said...

aku rasa kampung kat bekenu tu nama keluru kot.
betul tak??
o salah.

dulu aku pun ada gak program fam.angkat kat sana.
miahaha.

miri best!!!