pengikut para buang masa

Sunday, March 15, 2009

Curtin Islamic Society family day.

selepas berkali2 punya meeting, eh meetings, ahernya hari yg dimeeting kan pon smpi. CIS family day atau pon lbih bagus frens day. sbb semua kawan2. xde family pon, kenex yg da kawen pon xde anak lagi, so, semua nya masih belum berfamily sndri.

Saya,(ala2 ikrar) telah dilantik utk menjadi comittee hari tu. jadi Coordinator, ataupon memberi coordinate yg betul kepada member2 lain agar mereka xsalah jln.

silap, anda tertipu. haha. coordinator kerja dia make sure events start on time. bukan on air. sbb kami xbole terbang, kalau bole mesti da buat on air. lawak bodoe yg xjadi disitu.

ok, then event start dlm pukul 10pagi waktu malaysia.(macam ade org alaska je yg bace blog bahse melayu ni.wakaka)
tapi comitte kne kumpul awal 2 jam. not a prob at all. breakfast disediakan. sedap. kuih karipap dia sgt sedap. aku tapaw 3 bgkus, lebih2 ok. xcuri


*berusaha naikkan banner, venue asal tmpt lain, ahernya kat campus, but its ok.

then event mula ngan game "campus zoo". manusia2 diberi kad randomly dan dikehendaki cari rakan se-binatang dgn buat gaya insted of sounds.

then game no 1 : copy cat. atau kopi kucing. haha. mangkok. xde la. main dia = hantar wakil, dpt arahan, buat gaya, teammate teka.

game no 2 : blup! main nyanyi2

then lunch break n solat zohor. lunch sedap. satu kapla dlm 8 hengget. woah!.
masa makan ktrg nyanyi lagu happy besday utk mao.

then game 3 : creamy ape ntah. main = pair, kne ikat tgn kat blkg.both atas tapak tgn ade biskut cap ayam tak sedap, then letak cream. so mensuap2 la utk makan

*amer dan krim


*popuan2 dari Maldives except yg bju coklat tu, nk cover ayu dia xnk usha camera. wakaka

then game 4 : cari brg dlm tepung.


*joe dan tepung
each person kena basuh muka dgn air before msuk tepung. wakaka.


*killer berlagak solehah

game last : treasure hunt/amazing race/explore race/rempit race. haha. xde la, kne tipu lagi.

then kol 4 end. bagi2 hadiah.


*the very winner of the day

sangat2 terharu bila lihat kawan2 bermain dgn semangat, walaupon just simple games.

habes. btw, bape byk korang kne tipu dlm post ni?

btw lagi skali, biar pun ianya seronok, tapi saya nmpk bahawasanya beberapa org tiak hadir. sgt sadis. berilah support n contoh yg bagus, klau anda x buat, sape lagi? saya? saya pemalas. wakaka. klau saya pemalas xde la aku ade kat situ, so saya xpemalas. awak tu pemalas.
kata amer : semua enjoy, yg penting quality, bukan quantity

post ni sudah cuba di post 3 hari lalau, tapi tenet lag sgt.


WE ARE FAMILY
*klau btol la family, mati mak bapak jaga ank yg byk dan bermacam2 karenah

8 comments:

-KingSyahmi- said...

mcm best je...

family day society aku clash ngan exam la plak...tak dpt join...

Abdul.Fatah.Firdaus said...

butet,
bakat loyar buruk bertambah baik.
teruskan.


sokong kamu.

Abdul.Fatah.Firdaus said...

c
e
l
a
k
a

Islah Abas said...

betul.. yg penting kualiti ahli yg join.. malas nk komen lebih2 pasal ahli2 yg x dtg.. sorry klu kasar yer..

khairulamer said...

hurm aku rase yg x dtg ade reason masing2...everything dah ditakdirkan...lgpun semua ade pengurusan diri sendiri...maybe ade yg dah rancang menda lain dulu...bukan la yg x dtg tu x support...juz aku punya pendapat...

ahmad syafiq al-gonzalez said...

btol2. lgpon time tu time byk kerja

JOHAN said...

uit syafiq...aku dtg kot!! mana gamba ku??? tp yg lain x dtg tuh...kalo tnjung lobang..boleh ajerr! tetiba lak ader perancngan sendri ek last minutes..x ley salahkan sesaper la kann..

ihsan_huhu said...

karipap mmg bes