pengikut para buang masa

Saturday, October 10, 2009

sekian lama

salam. sekian lama, x update/komen2 blog orang (baca post tapi x komen).. bukan apa, baca pon kat hp, nk komen2 susah,plus tenet laks slow. nvrmnd

ape benda nk cakap? xde. haha

rugby? kalah, tapi dapat sunburn yg sgt2 hebat, daging da masak, ready to eat.
dapat 100plus gak 1 tin free smlm.
harini gak ada mkan2 kat mesjid, mesjid lutong buat jamuan hari raya, and puan shima pon buat jamuan hari raya, berseronok la kamu semua mkan kat mesjid, moga2 cara itu akan buat kita suka kat mesjid

macam kita tgok budak2 suka main kat mesjid. xpatut la budak2 tu kena marah, diorang tu budak2, plus, dgn cara main2 dan membuat kawan/geng kat mesjid tu, dia akan slalu pergi mesjid
then, sampai satu masa nti, dia realize gak apa yg patut dia buat and x patut dia buat.
dan disebabkan dia ada member/geng kat mesjid, so dia pon akan suka la kat mesjid tu.

bukannya apa, aku ni slalu tgok abg2 n akak2 aku yg bek2 ni, dlu diorang suka betul main2 ngan member dia(macam aku x buat). panjat diding mesjid dan lepas panjat terjun blik kebawah (kesian org mesjid kena cat diding akan kerana bekas2 tapak kaki spiderman msia yg xberapa nk bersih tu) , main mercun, main galah panjang, main slide kat handrail tangga, panjat menara mesjid, sprint kat saf2 yg panjang2, main kapal terbang dari tingkat 3, pergi panjat pokok kat luar amek buah jambu air, buah belimbing, buah kelapa dan ada gak yg amek buah gatal sbb nk kenakan member, main detektif2, sembang2, tidor2, sampai kena marah ngan pakcik mesjid, kena kejar ngan pak guard, kena lempang ngan pakcik mesjid gak, ada gak sampai berlawan cakap ngan clan2 lain kat mesjid.. haha... ada gak yg lepas beberapa aksi injured, terseliuh sana sini, terhantuk dan berbenjol, sehingga density kepala berubah akibah volume kepala bertambah beberapa gram... ada gak yg kena sengat la. haih.. macam2.

tapi itu yg bentuk diorang. ~~sadisx138~~

so, sementara ada mkan free nih, mkan la byk2, jgn malu2 kerana mereka yg bg mkanan itu tidak pernah berasa malu untuk kasi kita mkan... eh?

atas tadi ckp xde apa2 nk ckp, skali byk pulak ckp. hoho.

btw, siapa terer places of attractions kat miri ni, aku nk tanye2 sket,
and sapa ada kontek keta sewa area miri ni, aku nk gak..
kepada kawan2, aku nk sewa keta area miri, bukan kedah, johor, atau2 area2 korang tuh. haha.

ini ha satu lagi.. tidak berasas
kita hidup kat dunia ni sebenarnya da macam di hypnotize oleh satu makhluk. makhluk tu nama dia NEWS, atau nama melayu dia BERITA, benda ni, dia amek, pastu dia putar belit ke apa dia suka, then dia letak statement, kita lak yg bodoh tuli ni pon baca la dgn buta tuli dan percaya seketol2 sebijik2 ayat dia.
alhamdulillah ada wordpress, blogspot. dgn benda ni, kita sebagai orang awam, xpayah nk lalu wartawan, lalu org2 NEWS utk bgtau apa yg da jadi, tapi... kita sbgi orang awam sendiri leh jadi reporter dan jadi anchorman.

beramal la utk dunia macam kamu nk hidup selama2nya, beramal la utk aherat macam kamu nk mati esok, belanja la kawan2 kamu seolah2 kamu menang duit berjuta2 setiap hari



6 comments:

ihsan_huhu said...

blah r cam die g mesjit dok solat je cheh

fa.theme.ma said...

haha, ayat yang last sekali tu perlu ke ennnnn?

zacharias said...

kena lempang dgn pakcik masjid. fuh, masih ku ingat..

UMNO jahat. serius.. tak tipu. keje belasah orang je. semalam depa attack markas pas terengganu. budak terengganu sesah balik. fuh, kecut telur.

husna afifi said...

entah sape lah yang g masjid main galah panjg tu
huhuhu

tu r
betul
mcm kite tgk kt masjidil haram
byk je budak2 dtg masjid
panjat rak quran
main lari2
mcm kite masa kecik2 gak r
tp insyaAllah bila besar
jd r org yg mmg suke ke masjid
insyaAllah


imam masjid aberdeen ni sll je sound
bile kitorg jemput dia datang jamuan raya
'i saw many malaysian in mosque during iftor, but not anymore after ramadhan end'

ayub said...

hurmph ... i love masjid ... tenang tenang tenang

kuch said...

masjid skrg kurang org sbb melayu bpecah..ada msjid org umno,ngn masjid pas.kt mlaka ni,byk mcm tu.shit gla