pengikut para buang masa

Monday, February 15, 2010

Artist jadi Ikon masyarakat?

tertarik dgn statement wardina dlm pancaindra Ahad 14feb

pergh, tetibe lak nk dapat hidayah nk baca pancaindra.
terbaca topik syok "artist msia x layak jadi ikon masyarakat" -wardina
antara reasons2 beliau ialah kerana akhlak, pemakaian, attitude dan lain lain.

pada aku, mmg betul la ape dia ckp... tapi macam biasa
mesti ada org yg terasa pedas, dan mesti ada org nk counter

salah satu reason org yg ingin meng-counter beliau

1) kalau kita ni baik, macam mana kita bole diangkat oleh masyarakat.
jawapan aku = mmg la masyarakat angkat, da kalau penyanyi tu syok atas pentas,loncat atas peminat, klau peminat xangkat, xke mati si penyanyi tu jatuh tersemban atas lantai, kalau mati mgkin sng urus lagi, buatnyer lumpuh seumur hidup? xke menyusahkan,
so dont get it wrong kalau kau sebagai artis diangkat masyarakat

2)wardina beruntung sbb dia dikelilingi oleh golongan bijak pandai
jawapan aku = at least kalau bodoh sgt pon, jgn la buat statement yg sgt bodoh yg menampakkan kau tu lagi bodoh dari mereka2 yg bodoh.
xde sorang pon dalam dunia ni lahir2 da pandai. semua org start sebagai org yg bodoh,
then, dalam keadaan bodoh tu, pandai2 la cari jalan utk dekati org yg pandai, then belajar la dari dia smpi jadi pandai, bila da pandai, automatikla kau akan dikelilingi org yg pandai2 belaka.
btol x? so jgn jadi bodoh

3)most artis jadi artis sbb talent
jawapan aku = aah, diorang ada talent, talent tunjuk peha dab part2 dari badan mereka di depan kaca tv ;)
xsemua org ada talent tu...

tapi mmg betullah pasal attitude tu, aritu ada la nmpk Mawi kat Ipoh,
da tu dlu dgr cerita macam baik.
tapi klau camtu la keadaan dia (time kat ipoh, kat restoran simpang tiga) skang...
aku nk ucap "tahniah kerana berjaya spoil diri sndri"
dgn geng2 nyer stylo xtentu hala, maybe ter-alpa yg msia ni panas x macam Scotland
then yg paling jijik, ada sorang ahli geng diorang, asek shaving di khalayak ramai
dah la tmpt makan, ape ke bodo, oh bodo kasar, ape kurang IQ??
budak2 tgok... dah la buat pencemaran bulu2, buat pencemaran bunyi lak tu
mata pon saket nk tgok dgn dressup ala2 gay.

bak kata wardina "kurang nya IQ dan EQ"

9 comments:

lyanne37 said...

nge hee.. i like this post =)

hafizulkifli said...

yes! aku setuju!
artis xleh jd ikon!!!!!!!

miba said...

aku ada tengok artikel tu tp xbaca apa yg wardina ckp... aku lebih tertarik baca komen2 org yg kononye artis membantai wardina semula.. serious diorng bantai tanpa hujah yg kukuh.. bak kata kau kurang IQ~

mehmed said...

aku stuju sgt2

zacharias said...

aku pening.

mawi: songsang?
zakuan adha: songsang?
anwar ibrahim: songsang?

kat mesia ni, asal ada orang fames je, mesti kena tuduh songsang.. haha

Faeez Harun said...

sape mkn cili die yg terase pedasnye ^^

sedikit nasihat, marilah kite sume berusaha utk mengelak2kn diri masing2 dan rakan2 ke arah jln yg kurang IQ :)

eh relevan ke ngn topic? hahaha tape layan je ^^

ihsan_huhu said...

biarlah, pak depa kaya

jumaat_asar said...

nak jd artis mesti kena ada ilmu,kalau xda,jadilah macam yg berlaku pd artis2 zaman sekarang..aku lagi suke kalau mkcik2 cleaner,ataupun tukang cuci tandas awam diangkat jd ikon,sbb klu xde org2 yg cmni,jgn kata artis,kita sendiri pun xbpleh hidup dgn serba selesa..

husna afifi said...

kalau xd org2 budoh mcm ni
maka xd la rancgn yg menayangkn prog2 bodoh mcm yg x mampu ditatap oleh kita..

rancgn ni x leh disebut di sini..mana la tau ramai peminat kang terasa hati