pengikut para buang masa

Sunday, January 24, 2010

Semua orang hafal sejarah Ammeno

salam

surat utk hero, yg byk pertahan kalimah Allah masa ini

firman Allah "pilihlah pemimpin yg skurang2nya menunaikan solat, mengeluarkan zakat, menegakkan kebenaran, membasmi kemungkaran"

menegakkan kebenara??? ialah menegakkan syi'ar islam

-seorang perempuan yg memakai purdah, telah dipecat dari bekerja di farmasi... kerana purdah, mahkamah cakap BETUL

-budak sekolah telah dihalang ke sekolah kerana pakai serban... mahkamah cakap BETUL

-orang melayu islam ditangkap minum arak, hukum islam rotan 40, mahkamah suruh rotan 6, smpi skang x rotan2. BETUL

-ada satu masa mahkamah antarabangsa kata Malaysia bukan negara Islam. kenapa Hero diam?

-switz n eropah kluar gmba kartun mengutuk islam, kenapa Hero diam?

-Israel laknatullah (negara yg Malaysia sgt2 benci dan x recognize as sebuah negara) datang Malaysia utk main kriket, kenapa Hero diam?

lalu datanglah segelintir Pemuda, buat demo depan kedutaan switz n etc mengutuk, mencaci dan mengeji perbuatan kartun2. tapi kena halang.

datanglah Pemuda berdemo x kasi Israel Laknatullah,si perogol Palestin jejak kaki kotor diorang kat Malaysia, Pemuda2 tersebut di serve dgn hidangan air dari mulut cannon.

kenapa? Hero x berani nk mempertahankan Islam? mana teloq hangpa?

---------------------------------------------------------------

seorang sahabat tanya, "kerajaan skang da kasi jalan, sekolah, hospital, klinik dan lain lain. ape lagi yg x ckup?"

Tahniah Ammeno kerana berjaya membuduhkan otak kawan saya yg pandai.

Jalan, hospital, klinik dan lain lain itu TANGGUNGJAWAB. xpayah la nk buat2 baik hati claim itu ini

tanggungjawab mana boleh claim. bapak mane boleh claim segala perbelanjaan dari ank, sbb tu tanggungjawab

ambil contoh Kedah, ade ke lepas menang negeri Kedah, kerajaan negeri musnahkan jalan2raya sbb jln2 tu dibina ammeno.. mane ade! kita pakai jalan yg sama. skolah yg sama.

kedatangan Islam bukanlah utk mengharamkan segala macam, tapi nk betulkan segala macam
lelaki perlukan wanita, wanita perlukan laki, islam xharamkan mereka bergaul, cuma islam kata melalui ijab n qabul.

akhir kata
pilihlah yg mana2 anda suka, mengikut integriti, kebersihan, ketelusan, intelektual, amanah, dan ape2 je la korang rasa yg positive.

wallahualam

11 comments:

hillie1203 said...

kalo ko nak join politik, bgtau aku ek...haha

the position suits you well.

btw, nice interpretation. Mmg betul tu sume tanggungjwb :)

mr kay said...

tanggungjawab..
memang betul..haha

*_* said...

jom tet. kte msuk politik.

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) said...

ada apa2 program best kat jb cuti cuti panjang, bgtau oke.

ihsan_huhu said...

bodo.. jalan2 tuh sume pkai duit rakyat.

rakyat yg bayar tax.. mcm ki n ayah. abg bayar tax kat tax office oz wahahah

ahmad syafiq al-gonzalez said...

tu la

sbnrnya, diorang berniaga dgn rakyat,

rakyat bayar, dapat letrik

kalau x bayar, ammeno,pas etc xkesah parti ape, sume kena potong

a.j. said...

lesu dan letih memikir ...

zacharias said...

sape kata umno tak bayar letrik kena potong? cuba tanya tnb bape banyak pwtc hutang bil dulu nih? tanya hotel sekitar pwtc, bape ramai yang tak bayar bil bila perhimpunan agung umno?

anyway, sebenarnya semua salah. Tujuan UMNO membuat jalan dan sebagainya ketika pilihanraya, supaya kontraktor buleh quote lebih, dan lebih tu, masuk tabung pilihanraya BN. bukan nak tunai tanggungjawab. Kalau takat nak tunaikan tanggungjawab, depa buat jalan ala kadar, tu yg 2 3 minggu berlubang, cam depan rumah wak baran..

kesian wak baran.. mana la tak jadi baran...

lyanne37 said...

Dalam Islam ade tahap-tahap amal. ape yg mampu for us to do now is, to educate ourselves, open our mind and accept what is right based on the Quran & sunnah, change our life by stages following the syariat. then our family, our friends etc, then barulah boleh kita fikir pulak utk membetulkan negara kita yg x seberapa nk islam sgt ni. hehe.

the only solution is through education, just like what Rasullullah did for 13 years, mengajarkan aqidah. sehingga semua muslim masa tu, berani mati menegakkan Islam. org skarang mana berani, tak payah ckp org la.. tgk diri sendiri je dulu.. huhu

so.. skang ni masa kita utk sabar & solat. mcm dlm ayat ni 23:153.

hehe.. =)

kalau ade kesalahan sy punya. yg baik tu dr Allah. afwan. =)

Anonymous said...

saya bantu buat pembetulan di atas ya.=)

(QS.al-Baqarah[2]:153)

ihsan_huhu said...

aku pon nak bantu gk:
surah at tasajjud or al qaeda xdek dlm quran tau.