pengikut para buang masa

Monday, November 9, 2009

Cempedak goreng panas

so macam biasa la en, hidup ni pernuh ngan persaingan

mostly kita hidup bersaing ngan manusia la kan. nk survive itu ini

tapi kat sini (miri), ktrg kena bersaingn ngan anjing gak, sbb anjing byk gilos, nk gi mana2 kena ada keberanian yg teguh didalam hati. espesially those selipar riders. haha.

dlu2 (beberapa sem yg lalu), kat sini ada dalam 2 booth je jual kuih pagi2 dan petang2.
namun begitu, skang da byk da. ade la dalam 6 - 8 gerai jual kuih ptg2, dari kuih2 muih melayu smpi la ke naked hot chick's and their butt(ayam panggang dan punggung ayam), oh additional info, kat srwk ni byk jual punggung ayam, macam satay gitu, tapi all are bottom part, x sedap.

dan utk menarik pelanggan, mereka bersaing dgn letak 'display' yg terbaik.
smlm ade gerai baru, gerai macam jual2 benda bakar2, aku x gi tgok laks. tapi display dia hot gila main laptop. maybe mak dia ckp camni " aku x kira, ko ikut aku gi bukak gerai, ko nk fesbuk? chatting? ha! bawak laptop tu pegi skali, yg penting ko ade kat situ"

however, diorang bersaing secara sihat, so ape la salahnya? jadi, belilah dikedai jauh2 kerana
"jauh perjalanan, luas pemandangan"

tapi ade gak 1 kedai tu, xde letak ank cun pun, kedai dia gak org ramai gi.. hmm...

apehal2 pon, aku mengwish agar mereka truskan persaingan dan tingkatkan kualiti, dan saya, akan tetap membeli cempedak goreng panas dari kedai2 yg sedap2 dan nmpk worth it sahaja, klau stakat rm1 tapi dapat 3 ketul sebesar kucing punya ehem ehem, baikx payah.

6 comments:

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) said...

kucing ehem.
telinga kucing?

a.j. said...

=D eww tet ... ape nye le ...

canci sedap ....


eh besa'nye banner blog ayub kat atas!!!

jom reramai pam demi kebaikan =D!

smoga Allah SWT memberi rahmat kepada semua umat Muhammad SAW yang berganding bahu untuk mencapai nikmat yang satu!


ni rase semangat nak tulis ni!

thnx salam

ihsan_huhu said...

telur kucing mmg kecik

eis said...

leh plak la ko pk pe yg mak dy ckp kt dy.hehe.

ko dh wt experiment ke besar mne kucing punye ehem?
hehehe.

husna afifi said...

bagus r
kurangkan kontroversi
tingkatkn prestasi

jgn emosi sudah!

zacharias said...

Pelajar makan ehem kucing sangka cempedak

Miri, selasa:- seorang pelajar telah termakan ehem kucing, kerana menyangka ia adalah cempedak. Pelajar tersebut, yang sebelumnya telah terbabit dengan pergelutan dengan seorang peniaga cempedak, dijumpai kelemasan kira-kira jam 6 petang waktu tempatan.

Sebelum itu, ada pihak melaporkan terjadi sedikit salah faham antara pelajar tersebut dengan peniaga cempedak goreng berhampiran.

bayar singgit, nak cempedak banyak. Wei, tau tak harga cempedak RM3 sekilo. Sekilo tu, silap2 banyak jerami dari cempedak.

Nak murah masak sendirik la

Demikianlah jawapan makcik joyah, atau lebih dikenali dengan makcik cempedak ehem kucing...

Sumber - Metro